Hallituskadun koronanäytteenottopisteen aukioloaika muuttuu maanantaista 5. joulukuuta alkaen.
Oulun kaupungin toiminnassa olleen Kurkelantien talon, Kipinän vuokrasopimus päättyy vuoden loppuun mennessä. Samassa yhteydessä kierrätyskeskustoiminta päättyy hyvinvointipalveluiden järjestämänä palveluna.
Riskiryhmään kuuluvien lisäksi rokotetta suositellaan apinarokolle altistuneille ja apinarokkoon sairastuneen lähikontakteille yksilöllisen arvion perusteella.
Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen mukaan neljännen koronarokotteen kohderyhmä laajenee 15. elokuuta alkaen.
70–79-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien on mahdollista saada Oulussa neljäs rokoteannos tulevasta keskiviikosta alkaen. Edellytyksenä on, että kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut 3 kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokotetta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.
Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut lyhennystä perjantaina. 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Niille alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.
Qstock-festivaaliin liittyvät tartunnat ovat nousussa.
Rokotusvuorossa ovat myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.
Hankkeen kohderyhmänä ovat asunnottomat oululaiset 18-30-vuotiaat nuoret aikuiset, joilla on vakava päihdeongelma ja jotka ovat palveluiden tavoittamattomissa. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Myös Kenttätien palvelukeskuksen tilapäismajoituksessa majoittuvat nuoret aikuiset huumeidenkäyttäjät, joiden sitoutuminen asumisen tukipalveluihin on heikkoa.
Rokotteeseen ovat oikeutettuja tänä vuonna 68 vuotta täyttävät henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat 65-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Riskiryhmään 1 kuuluvat 40–64-vuotiaissa rokotteeseen ovat oikeutettuja vain sellaiset henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.
Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen mukaan koronarokotusten puhelin- ja nettiajanvaraus suljettiin eilen klo 16 ja se avataan uudelleen ensi keskiviikkona klo 8.
Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 44. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 15.
Häiriöllä oli vaikutuksia myös koronatestauksen ja koronarokotusten ajanvarausjärjestelmiin.
Rokotukset ovat kohdistuneet yli 80-vuotiaisiin sekä alle 70-vuotiaisiin riskiryhmiin kuuluviin. Rokotuksia on tapahtunut Ouluhallissa sekä hyvinvointikeskuksissa tai -pisteissä Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Iissä, Ylikiimingissä ja Oulunsalossa.
Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut ja osaan soittopyynnöistä vastataan huomenna. Soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1100 kappaletta. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää tarkistamaan ennen soittamista, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin.