Utsjoen seurakunta on voittanut Oulun hiippakunnan seurakunnille julistaman leikkimielisen Yhteisvastuukeräys-kilpailun.
Juhlaan järjestetään meno- ja paluukyyditykset ja sekä messu että sen jälkeiset tilaisuudet ovat kaikille avoimia.
Piispa Jukka Keskitalo on tänään myöntänyt rovastin arvonimen viidelle Oulun hiippakunnan papille.
Tänä vuonna Oulun hiippakuntaan vihitään kokonaisuudessaan 18 pappia pyhäinpäivän pappisvihkimys mukaan laskettuna.
Suomen, Ruotsin ja Norjan luterilaisten kirkkojen pohjoisimpien hiippakuntien piispat ja Oulun ortodoksisen hiippakunnan piispa tuomitsevat yhteisessä tämänpäiväisessä kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.
Piispa Jukka Keskitalolle pappisvihkimys on jo yhdeksäs ja tämän vihkimyksen jälkeen hän on vihkinyt 44 pappia Oulun hiippakuntaan.
Piispa Jukka Keskitalo on tänään myöntänyt rovastin arvonimen viidelle Oulun hiippakunnan papille. He ovat Kokkolan suomalaisen seurakunnan kappalainen Marja Kopperoinen, Pastori ja 10.1.2022 alkaen Enontekiön seurakunnan vt. kirkkoherra Anne Lehmus, Vaalan seurakunnan kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas, Oulun hiippakunnan hiippakuntadekaani Juha Rauhala ja Kempeleen seurakunnan kappalainen Vesa Äärelä.
Tiia Hauhio aloittaa pastorina Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa, Miika Kähkönen Oulaisten seurakunnassa ja Roope Syngelmä Kemin seurakunnassa.
Jokaiseen Oulun hiippakunnan seurakuntaan halutaan oma kiinteistöstrategia.
Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteeri Mirva Kuikka on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Esityksen takana on suuri joukko Oulun hiippakunnan diakoniatyöntekijöitä, ja ansiomerkin on myöntänyt Diakoniatyöntekijöiden liitto.
Oulun hiippakunta viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlaansa.
Oulun hiippakuntapäiviä vietetään tänään ja huomenna Oulun Areenalla.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hiippakuntarajoihin tulee muutoksia ensi vuoden alusta.
Oulun kaupunginhallitus on päättänyt myöntää Oulun hiippakunnan emerituspiispa Samuel Salmelle Oulu-mitalin hänen työstään ja ansioistaan Oulun hiippakunnan pitkäaikaisena piispana sekä merkittävänä kaupungin yhteistyökumppanina vuosikymmenten ajan.
Oulun hiippakunnan kolmastoista piispa teologian tohtori Jukka Keskitalo vihittiin eilen virkaansa Oulun tuomiokirkossa.
Oulun hiippakunnan piispanvaalin liittyvä aikataulu on vahvistunut. Vaalin ensimmäinen kierros käydään 15.8.2018.