Kickboxing Team Oulun Jonne Kahma on voittanut Itävallan Innsbruckissa järjestetyn potkunyrkkeilyn maailmancup-turnauksen.
Maa- ja metsätalousministeriö on tänään antanut asetuksen, jonka mukaan ahmoja voidaan metsästää enintään kahdeksan tänä metsästysvuonna.
Vuoden 2020 helmikuussa Suomessa oli todennäköisesti 385 – 390 ahmaa, joista poronhoitoalueella eli 135 – 140. Ahmamäärä on kasvanut 1990-luvun alkupuoleen verrattuna noin kymmenkertaiseksi.
Taivalkoskella soidensuojelualueella maaliskuussa törkeään metsästysrikokseen liittyvä esitutkinta on siirtymässä poliisilta syyteharkintaan.
Kickboxing Team Oulun 17-vuotias Jonne Kahma voitti viikonloppuna potkunyrkkeilyn WAKO K-1 World Grand Prix -turnauksen A-poikien alle 60:n kilon sarjan Tsekin Prahassa.
Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri on valittanut ahman tappoluvista korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Haukiputaan Ahmojen kehityspäällikkö Kati Alatulkkilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen riistakeskus on myöntänyt viime viikolla myönnettyjen neljän poikkeusluvan lisäksi poikkeusluvat neljän ahman pyytämiseksi Kainuuseen Hossa-Irnin ja Hallan paliskunnille sekä Lappiin Näkkälän ja Kemin-Sompion paliskunnille.
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on päättänyt sallia ahman metsästyksen poikkeusluvin.
Kesälukukampanja on osa Suurta lukuseikkailua.
Metsähallituksen erävalvonta on paljastanut epäillyn laittoman ahman tapon Taivalkoskella.
Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat kahden erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi Lapin paliskunnan sekä Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle.
Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat neljän erityisen merkittäviä porovahinkoja aiheuttavan ahman pyytämiseksi.
Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt lopettaa ahman 35 vuotta jatkuneen rauhoituksen.