Isänpäivänä vierailtava maltillisesti - Lyseon lukiossa ja OSAO:n Kivikkokankaan rakennustyömaalla koronan joukkoaltistumiset Oulussa

08.11.2020 10:41 - Ari Kettukangas

Oulun kaupunki muistuttaa, että korona-aikana ja isänpäivänäkin vieraillaan vain terveenä ja tavallista pienemmällä porukalla. Vierailun aikana huomioidaan turvaetäisyydet ja käytetään maskeja. Vierailua tulee välttää, jos on saattanut altistua koronavirukselle.

Epidemiatilanteessa ei ole tullut suurta muutosta. Oulu on edelleen kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Päivittäinen tartuntojen määrä ei ole selvästi nousussa tai laskussa. Oulun kaupunki muistuttaa, että korona-aikana ja isänpäivänäkin vieraillaan vain terveenä ja tavallista pienemmällä porukalla. Vierailun aikana huomioidaan turvaetäisyydet ja käytetään maskeja. Vierailua tulee välttää, jos on saattanut altistua koronavirukselle. OSAO:n rakennustyömaalla Kivikkokankaalla on tapahtunut joukkoaltistuminen. Altistuneita on todennäköisesti kymmeniä ja tapauksen selvittely on kesken. Toinen joukkoaltistuminen on tapahtunut Oulun Lyseon lukiossa. Tapauksen selvittely on vasta alkanut. Terveysviranomaiset arvioivat joukkoaltistumiset ja ovat henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen altistuneeseen. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat arkisin koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Oulun kaupunki lisää ajanvarauksella toimivaa näytteenottoa Limingantullin näytteenottopisteeseen maanantaista alkaen. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on lisännyt näytteenottoaikoja jo viikonlopun aikana Oritkarin drive-in-pisteelle. Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei kannata järjestää.

Lue myös: Koronatartuntojen määrä Oulussa kasvanut alkuviikosta – Myllyojan koululla korona-altistuminen

Kilpailut

Uusimmat