Uusimmat

Pohjois-Pohjanmaan etelä- ja länsiosaan on odotettavissa normaalia vaikeampi kelirikkokevät. Kainuuseen ja Koillismaalle ennustetaan keskimääräistä helpompaa kelirikkokevättä. Päällystetyillä teillä on talven jäljiltä reikiä ja muita vaurioita. Tiestöllä on tällä hetkellä runsaasti vettä ja se voi aiheuttaa yllättäviä muutoksia kevään aikana.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tekemät jokijäämittaukset osoittavat, että etenkin maakunnan eteläosan joissa on paksut jäät. Tämän vuoksi ELY-keskus on käynnistänyt jääsahaukset Lesti-, Kala-, Malis- ja Pyhäjoella. Myös Kiiminkijoella sahataan jääpatoalttiita paikkoja, mikäli jäänpaksuus on riittävä. Sahauksilla pyritään siihen, että jokijäät pääsisivät purkautumaan hallitusti, eivätkä patoutuisi ja muodostaisi jääpatotulvia riskikohteille.
Raahen jäähalli täyttyy lauantaina innokkaista jääkiekon harrastajista, kun hallissa mittelevät paremmuuttaan alueen harrastejääkiekkoilijat.
Pohjois-Pohjanmaan alueella arvioidaan eri ammattien kysynnän vahvistuvan seuraavan puolen vuoden aikana. Osaajapula kohdentuu hitsaajiin, hotelli- ja ravintola-alan osaajiin, sairaanhoitajiin, lääkäreihin sekä puhtaanapidon ammattilaisiin. Pula ammattiosaajista ennakoidaan edelleen eriytyvän Pohjois-Pohjanmaalla seutukunnittain. Tiedot käyvät ilmi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston juuri julkaisemasta ammattibarometrista.
Oulujoen vesistön lumen vesiarvo on hieman ajankohdan keskimääräistä arvoa suurempi, mutta viime syksyn vesisateet jäivät vähäisiksi
Oulun käräjäoikeus vangitsi tiistaina 22-vuotiaan oulu­lais­naisen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä.
Vuosi 2016 oli Ylivieskan kaupungille hyvä monella eri mittarilla. Kaupungin asukasluku kääntyi jälleen selkeämpään kasvuun, verotulot kasvoivat 1,2 prosentilla ja valtionosuuksissa kasvuprosentti oli peräti 10,4.
Hailuodon jäätie avataan tänään uudelleen liikenteelle kello 9.
Oulussa järjestetään lauantaina vastamielenosoitus kauppakeskus Valkean edessä olevalle kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden mielenosoitukselle.
Oulun seudun ulosottoviraston velallisten määrä kasvoi viime vuonna koko maata nopeammin.Velallisten kokonaismäärä kasvoi vuodesta 2015 lähes viisi prosenttia.
Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona. Ennakkoäänestys kestää kotimaassa viikon eli viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 4. huhtikuuta.
Idän ja lännen tiet -konsertissa kuullaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran tunnetuksi tekemiä sävelmiä. Tulkitsijoina nähdään itseoikeutetusti Laila Kinnusen tytär Milana Misic sekä Olavi Virtaa levyilläänkin tulkinnut Amadeus Lundberg. Konsertin musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri. Milana piipahti Pookin iltapäivässä.