Uusimmat

Pohjois-Pohjanmaan etelä- ja länsiosaan on odotettavissa normaalia vaikeampi kelirikkokevät. Kainuuseen ja Koillismaalle ennustetaan keskimääräistä helpompaa kelirikkokevättä. Päällystetyillä teillä on talven jäljiltä reikiä ja muita vaurioita. Tiestöllä on tällä hetkellä runsaasti vettä ja se voi aiheuttaa yllättäviä muutoksia kevään aikana.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tekemät jokijäämittaukset osoittavat, että etenkin maakunnan eteläosan joissa on paksut jäät. Tämän vuoksi ELY-keskus on käynnistänyt jääsahaukset Lesti-, Kala-, Malis- ja Pyhäjoella. Myös Kiiminkijoella sahataan jääpatoalttiita paikkoja, mikäli jäänpaksuus on riittävä. Sahauksilla pyritään siihen, että jokijäät pääsisivät purkautumaan hallitusti, eivätkä patoutuisi ja muodostaisi jääpatotulvia riskikohteille.
Pohjois-Pohjanmaan alueella arvioidaan eri ammattien kysynnän vahvistuvan seuraavan puolen vuoden aikana. Osaajapula kohdentuu hitsaajiin, hotelli- ja ravintola-alan osaajiin, sairaanhoitajiin, lääkäreihin sekä puhtaanapidon ammattilaisiin. Pula ammattiosaajista ennakoidaan edelleen eriytyvän Pohjois-Pohjanmaalla seutukunnittain. Tiedot käyvät ilmi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston juuri julkaisemasta ammattibarometrista.
Oulujoen vesistön lumen vesiarvo on hieman ajankohdan keskimääräistä arvoa suurempi, mutta viime syksyn vesisateet jäivät vähäisiksi
Oulun käräjäoikeus vangitsi tiistaina 22-vuotiaan oulu­lais­naisen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä.
Hailuodon jäätie avataan tänään uudelleen liikenteelle kello 9.
Oulussa järjestetään lauantaina vastamielenosoitus kauppakeskus Valkean edessä olevalle kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden mielenosoitukselle.
Oulun seudun ulosottoviraston velallisten määrä kasvoi viime vuonna koko maata nopeammin.Velallisten kokonaismäärä kasvoi vuodesta 2015 lähes viisi prosenttia.
Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona. Ennakkoäänestys kestää kotimaassa viikon eli viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 4. huhtikuuta.
Opetushallitus on myöntänyt 4,6:n miljoonan euron avustuksen Parasta osaamista -hankkeelle. Pohjois-Suomesta hankkeessa ovat mukana Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu. Kuvassa projektikoordinaattori Satu-Mari Salmi ja aikuiskoulutusjohtaja Tuomo Palokangas Lappiasta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Pyhäjoen Puskakorvenkallion tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Puskakorven Tuulivoima Oy suunnittelee alueelle 19-23:n voimalan suuruisen tuulipuiston rakentamista.
Pyhäjoen kunta on tehnyt vuokrasopimuksen Kielosaaren leirintäalueesta. Matkailuyrittäjinä aloittavat ja toimivat Johanna ja Kimmo Kivinen. Johanna Kivistä haastattelee Jussi Häkkilä.