Kuva: AOP

Samuli Edelmann tähdittää tulevaa mustan huumorin draamasarjaa - luvassa taistelua Lapissa

24.11.2021 16:15 - Lauri Kujanpää

Poromafian kuvaukset alkavat ensi vuoden alussa, ja sarja julkaistaan C More -palvelussa vuonna 2023.

Ensi vuoden tammikuussa alkavat uuden draamasarjan, Poromafian, kuvaukset Lapissa. Poromafia on mustan huumorin sävyttämä pohjoisen rikossaaga, jonka keskiössä on arktisia bisneksiä ja loputtomia erämaita hallitsevan perheen sisäinen valtataistelu.

Sarjaa tähdittävät muun muassa Samuli Edelmann, Mikael Persbrandt ja Anna-Maija Tuokko.

Poromafiassa pohjoisen matriarkka jättää jälkeensä perinnön, jolla suvun maat jaetaan perheen kesken. Testamentit kuitenkin repivät perheen hajalle haudattujen salaisuuksien noustessa päivänvaloon. Kaikkien yllätykseksi kuvioon ilmestyy kilpailevan perheen tytär (Anna-Maija Tuokko), joka on yksi testamentin saajista. Samoihin aikoihin suvun vanhin poika (Samuli Edelmann) vapautuu vankilasta. Hän nousee isäänsä vastaan taisteluun maiden herruudesta ja kääntyy Norjan alamaailmaa johtavan vanhan ystävänsä (Mikael Persbrandt) puoleen.

Poromafian tuotannosta vastaa Kaiho Republic ja se saa ensi-iltansa C More -palvelussa alkuvuodesta 2023. 

- Nyt eletään kotimaisen draaman kulta-aikaa! Tänä vuonna julkaisemme ja tuotamme ennätysmäärän C More -alkuperäissarjoja ja sama tahti jatkuu myös ensi vuonna. Panostamme yhä laadukkaampiin ja monipuolisempiin tuotantoihin, joiden tarinat koskettavat suomalaisia, kuvailee MTV:n draamapäällikkö Jani Hartikainen tuoreessa tiedotteessa.

Lue myös: Santeri Kinnunen muistaa hauskan palautteen Vintiöt-sarjasta - antajana oli Samuli Edelmannin isä

Lue myös: Samuli Edelmann julkaisi harvinaisen yhteiskuvan poikansa kanssa - katso liikuttava otos

Kilpailut

Uusimmat