Suomen suurin yleisöäänestys alkoi tänään - Pookin juontajia ehdolla

10.02.2020 00:00 - Mika Kuki

Suomen suurin yleisöäänestys käynnistyi tänään maanantaina 10.helmikuuta, kun radion kuuntelijat ympäri Suomen pääsevät äänestämään suosikkejaan vuoden radiojuontajaksi ja radio-ohjelmaksi. Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaalan yleisöäänestyksen valtakunnalliset ja paikalliset voittajat palkitaan Helsingin Narinkkatorilla 24.4.2020 pidettävässä RadioGaalassa.

Radio Pookin juontajat Paavo Törmi, Jussi Häkkilä, Marja Ollakka, Ari Kettukangas, Joonas Hepola, Minna Kuosmanen, Petri Alminoja ja Kati Jurkko ovat ehdolla vuoden radiojuontajiksi tänään alkaneessa RadioGaalan äänestyksessä. Pookilaiset ovat ehdolla paikalliskategoriassa. Viime vuonna tittelin vei Ari Kettukangas.

Ehdolla ovat myös ohjelmista Pookin Aamu, Pookin Päivä ja Pookin Iltapäivä sekä viime vuonna shortlistalle yltäneet Pookin Perjantai-ilta ja Pooki Viihteellä.

- Tänäkin vuonna Radio Pookin juontajien menestys on suoraan kuuntelijoiden käsissä. Vain äänestämällä voi vaikuttaa suosikkinsa menestymiseen. Gaalassa palkitaan lisäksi mm. vuoden paikallinen radio. Tämän palkinnon puolestaan päättää tuomaristo. Radio Pooki valittiin vuoden paikallisradioksi vuoden 2019 gaalassa ja parhaamme olemme 30-vuotisjuhlavuonna tehneet, että annamme muille hyvän vastuksen ja tuomaristolle miettimisen aihetta myös tämän vuoden gaalassa, kertoo Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki.

Radio Pookin 30-vuotissynttäreitä juhlittiin lokakuussa Oulussa. (kuva: Petteri Löppönen)

RadioGaala-yleisöäänestyksellä on jo pitkät perinteet ja siitä on muodostunut monien suomalaisten odottama tapahtuma. Viime vuoden äänestyksessä annettiin yli 150 000 ääntä. Kaupallisen radion 35v-juhlavuotena odotetaan vähintään yhtä aktiivista osallistumista. Suosikkijuontajaa ja -ohjelmaa voi äänestää tuttuun tapaan osoitteessa www.radiogaala.fi 1.3.2020 asti. Tänä vuonna voittajien kesken arvotaan kotimaisia Valcon vastamelukuulokkeita.

- 35-vuotisjuhlavuottaan juhliva kaupallinen radio vaikuttaa voimakkaasti kuuntelijoidensa tunteisiin ja uskon, että juuri se saa uskolliset radionkuuntelijat äänestämään suosikkejaan vuodesta toiseen, kommentoi RadioGaalaa järjestävän RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.

Möller kannustaa vetämään reilusti kotiinpäin.

- Paikallisradioissa on toinen toistaan laadukkaampia juontajia ja ohjelmia, joten paikallisradioiden ystävien kannattaa äänestää ’kotiinpäin’ ja varmistaa oman paikkakunnan suosikin pärjääminen, Möller jatkaa.

Valtakunnalliset ja paikalliset voittajat palkitaan Helsingin Narinkkatorilla 24.4.2020 järjestettävässä radion 35v-juhlavuoden RadioGaalassa, jossa jaetaan myös kaupallisen radiotoimialan RadioAwards-palkinnot sekä palkitaan radiomainoskilpailu Kaikun voittajat. Juhlavuoden kunniaksi RadioGaala on myös saanut uuden logon ja visuaalisen ilmeen, jossa on haettu inspiraatiota kansainvälisistä palkintokilpailuista sekä korostetaan ääniä ja persoonia mikrofonin takana.

Suomen kaupallisella radiolla on 35-vuotisen historian lisäksi muitakin syitä juhlia: vuosi 2019 oli jo kuudes perättäinen ennätysmyyntivuosi, jolloin kasvua kertyi 6,1 % edellisvuoteen nähden ja radiomainontaa ostettiin 69,74 miljoonalla eurolla. Lisäksi audio ylipäätään on vahvassa nosteessa uusien teknologioiden ja käyttömuotojen, kuten älykaiuttimien ja podcastien myötä. Tämä on avannut lisää kasvun mahdollisuuksia myös radiolle.

Omaa suosikkiasi pääset äänestämään TÄÄLLÄ.

Kilpailut

Uusimmat