Ouluun uusi maksuton festivaali yli viisikymppisille

27.01.2016 13:15 - Mika Kuki

Ensimmäisten K-50-festareiden esiintyjäkaartiin kuuluu mm. Anne Mattila. Päiväohjelma on suunnattu yli 75-vuotiaille ja iltaa kohden ohjelmisto nuortuu. Festareiden yhtenä tarkoituksena on yhdistää ihmisiä ja innostaa lähtemään rohkeasti pois kotoa tapaamaan uusia ihmisiä. Radio Pooki on tapahtuman paikallinen pääyhteistyökumppani ja on paikan päällä tekemässä suoraa lähetystä.

Ouluhallin Messuaukiolla järjestetään kesäkuussa 17.6.2016 oma festari yli 50-vuotiaille osana kaupunkifestivaali Oulun päiviä. Tapahtuman tavoitteena on pitää hauskaa porukalla pilke silmäkulmassa, tavata uusia ihmisiä ja kokea ikimuistoisia elämyksiä. Tapahtumassa on erilaisia osallistavia ohjelmanumeroita ja musiikkiesityksiä. Esiintyjänä on mm. Anne Mattila.

Festareilla pyritään tavoittamaan kaikki yli viisikymppiset ilman yläikärajaa. Tämä näkyy mm festareiden ohjelmistossa: päivällä ohjelma on suunnattu yli 75-vuotiaille, paikalla on heiltä kiinnostavia näytteilleasettajia, ja ohjelmassa mm seniorijumppaa, laulukuoroja ja yhteislaulua, tanssiesityksiä sekä tietoiskuja. Iltaa kohden ohjelma nuortuu, ja illalla kuullaankin rock covereita esittävää Playa -bändiä ja Anne Mattilaa. Luvassa on paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten deittailua. Vuorovaikutus näkyy myös yhteistyökumppaneissamme esimerkiksi Radio Pooki tulee paikanpäälle tekemään haastatteluja ja lähetystä.

Festareiden yhtenä tarkoituksena on yhdistää ihmisiä ja innostaa lähtemään rohkeasti pois kotoa tapaamaan uusia ihmisiä. Festareilla pidetään suuri deittisivuston sinkkutapaaminen. Festivaali kannustaa kaikkia deittisivustojen käyttäjiä sopimaan treffit festareille. Festivaalit toimivat helppona paikkana ensitapaamiselle oheisohjelmineen.

Festarit järjestetään Oulun lisäksi Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella. Jokainen festari on teemoitettu erikseen, Oulussa teemana on liikunta, tapahtumassa pääsee tutustumaan erilaisiin lajeihin ja liikuntamuotoihin, tavoitteena on löytää uusia harrastuksia. Näytteilleasettajista löytyy monipuolisesti eri liikuntapalveluja, ja ohjelmassa on mm. tietoiskuja ulkoilun ja liikkumisen eduista ja eri vaihtoehdoista. Kaikkiaan noin 60 näytteilleasettajasta toimialoja löytyy kuitenkin laidasta laitaan, he ovat paikalla kertomassa kohderyhmälle suunnatuista palveluista ja tuotteista sekä tarjouksista, ja järjestävät mm. arvontoja ja kilpailuja.

Tapahtumat ovat kävijöille maksuttomia ja nimestään huolimatta kaikille avoimia.

Kilpailut

Uusimmat