Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

08.06.2020 13:13 - Marja Ollakka

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Joonas Hepola nappasi Lasse Kukkosen juttusille heti tiedotustilaisuuden jälkeen.

Lasse Kukkonen edusti Kärppiä Liigassa ja 1-divisioonassa yhteensä 673 runkosarjaottelua. Liigan pudotuspelejä hän pelasi 130 ottelua. Kukkonen voitti Kärpissä neljä suomenmestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Kukkonen edusti urallaan Kärppien lisäksi Chicago Blackhawksia, Norfolk Admiralsia, Philadelphia Flyersia, Philadelphia Phantomsia, Avangard Omskia, Metallurg Magnitogorskia ja Rögle BK:ta.

Suomen maajoukkueessa Kukkonen voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa, alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa, A-maajoukkueessa maailmanmestaruuden, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin, sekä yhden olympiahopean ja kaksi olympiapronssia.

Ajatus jääkiekkouran lopettamisesta kypsyi Kukkosen mielessä kauden aikana, ja lopullinen päätös syntyi playoff-kevään lähestyessä.

Kauden poikkeuksellinen päätös ei saanut Kukkosta pyörtämään päätöstään, vaikka sitä viimeistä pudotuspelikevättä ei koskaan saatu käyntiin. Isossa kuvassa hän onkin tyytyväinen, että ura päättyi omin ehdoin, omasta tahdosta.

Kukkosen tulevaisuus on miehen omien sanojen mukaan puoliksi selvillä ja puoliksi mysteeri. Oma yritys, Kukkolasse Oy, tulee toimimaan henkisen valmennuksen, sekä ryhmä- ja ryhmänjohtamisvalmennuksen parissa. Palo jääkiekkoon ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään, ja se tulee myös varmasti olemaan osa tulevaisuutta.

Sitoutumisesta organisaation toimintaan kertoo myös se, että Kukkonen on valittu Kärppä-säätiön hallitukseen. Kärppä-säätiö on Oulun Kärpät Oy:n pääomistaja, jonka tehtävänä on oululaisen ja pohjois-suomalaisen juniorijääkiekon tukeminen ja kehittäminen.

Kilpailut

Uusimmat