Kuva: Shutterstock

Omalääkärimallia selvitetään Oulun yliopistossa

20.06.2022 11:55 - Paavo Törmi

Tuttu lääkäri jokaiselle on tavoitteena Oulun yliopistossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä käynnistyneessä valtakunnallisessa selvitystyössä jossa selvitetään omalääkärimallin toimivuutta. Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän perustason hoitotakuun kanssa

Selvitystyön tekee Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikkö yhteistyössä Oulun yliopiston Väestöterveyden tutkimusyksikön kanssa.

Suomessa oli 1980-luvulta aina 2000-luvulle käytössä laajasti lääkärien väestövastuujärjestelmä, joka on lähes koko maassa romuttunut pääasiassa terveyskeskusten aliresursoinnin vuoksi. Nyt tehtävä selvitys ei tähtää vanhan omalääkärimallin toteuttamiseen, vaan tavoitteena on nykyiseen toimintaympäristöön soveltuva omalääkärimalli, joka olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän hoitotakuun kanssa. Työryhmän tulee esittää visio Omalääkäri 2.0 -toimintamallista elokuun puoliväliin mennessä.

Kansalaisille on avattu avoin kanava osallistua meneillään olevaan selvitystyöhön. Osallistua voi lähettämällä mielipiteensä osoitteeseen omalaakariselvitys@onmail.com tai täyttämällä näkemyksensä verkkolomakkeeseen osoitteessa https://urly.fi/2Eys . Lomakkeen kysymyksiin vastataan nimettömänä.

Kilpailut

Uusimmat