Kuva: Tietokeskus

Tieto käynnistää yt-neuvottelut Suomessa

10.04.2019 11:34 - Paavo Törmi

Tieto julkisti 6. helmikuuta 2019 uuden strategian, joka keskittyy innovoinnin vauhdittamiseen ja asiakaskeskeisyyden parantamiseen. Osana strategian toteutusta Tieto purkaa matriisirakenteensa ja siirtyy yksinkertaistettuun, verkostopohjaiseen ja ketterämpään toimintamalliin.

Julkistaessaan uuden strategiansa Tieto arvioi toiminnan yksinkertaistamisen vaikuttavan noin 700 työtehtävään globaalisti ja saavan aikaan 30–35 miljoonan euron vuotuiset bruttosäästöt. Uuden organisaation ja työskentelytapojen suunnittelun edetessä Tieto on tänään aloittanut yhteistoimintaneuvottelut Suomessa. Suunniteltujen toimenpiteiden odotetaan kohdistuvan Suomessa arviolta 210:een työtehtävään. Maakohtaiset prosessit aloitetaan myös Ruotsissa, jossa suunniteltujen toimenpiteiden arvioidaan johtavan 160:n työtehtävän vähennykseen ja Tšekin tasavallassa, jossa vähennystarve on arviolta 250 työtehtävää. Vähennystarve muissa Tiedon toimintamaissa on yhteensä joitakin kymmeniä työtehtäviä. Kaikissa maissa osa henkilöstövähennyksistä tapahtuu myös luontaisesti esimerkiksi eläköitymisten kautta.

Suomessa yhteistoimintaneuvottelut koskevat konsernin tukitoimintoja ja kaikkia liiketoimintayksikköjä pois lukien Product Development Services- ja Industry Software -liiketoiminnat, ja ne kattavat Suomen kaikki toimipisteet. Suunnitellut vähennykset toteutetaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Tiedolla on toimipisteet mm. Oulussa, Raahessa ja Rovaniemellä.

Tieto työllistää tällä hetkellä maailmanlaajuisesti noin 15 000 asiantuntijaa, joista noin 3 700 on Suomessa

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolulle 15 yritystä

Lue myös: Oulun terveysasemien tietojärjestelmissä häiriöitä

Kilpailut

Uusimmat