Kuva: Finferries

Hailuodon lautoilla teknisiä ongelmia – toistaiseksi liikennöidään varalautalla

29.05.2024 15:59 - Marja Ollakka

Hailuodon päälautta Merisilta rikkoontui eilen lähellä Hailuodon lauttarantaa, minkä johdosta liikenne keskeytyi yön ajaksi. Liikenne saatiin käynnistettyä varalautta Meriluodolla aamulla. Myös varalautta Meriluotoon tuli aamupäivällä vika, mutta lautta saatiin nopeasti pikaisten korjaustoimenpiteiden jälkeen takaisin liikenteeseen. Tällä hetkellä lauttaliikenne toimii varalautan voimin.

Hailuodon päälautta Merisillan potkurimoottorin käämit hajosivat eilen illalla lähellä Hailuodon lauttaranta. Liikenne oli poikki keskiviikkoaamuun saakka, kunnes Merisilta saatiin hinattua pois Oulunsalon lauttarantaan. Hailuodon rannassa on vain yksi rantautumispaikka, joten liikennettä ei voitu käynnistää varalautalla ennen kuin päälautta oli saatu hinattua alta pois.

Liikenne käynnistettiin uudelleen tänä aamuna varalautta Meriluodolla. Myös varalautta Meriluotoon tuli aamupäivällä vika. Liikenne oli päivälläkin hetken aikaa kokonaan poikki, mutta Merisilta saatiin nopeasti takaisin liikenteeseen pikakorjaustoimenpiteiden jälkeen. Liikenne toimii siis tällä hetkellä varalautalla. Varalautan kantavuus on kuitenkin päälauttaa pienempi, 150 tonnia.

ELY-keskus selvittää parhaillaan lauttojen rikkoutumisten syytä. Lautat ja väyläalue, jossa rikkoutumiset ovat tapahtuneet, tutkitaan sukeltajan avulla. Toivottavasti sitä kautta saadaan lisätietoja vian aiheuttajasta. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun olemme saaneet lisätietoa.

Päälautta Merisillan arvioitu korjausaikataulu on noin 10 vuorokautta. Hailuodon lauttapaikalla liikennöidään varalautta Meriluodolla siihen saakka, kunnes päälautta saadaan takaisin liikenteeseen. ELY-keskus selvittää myös varautumisvaihtoehtoja ja liikenteen jatkumisen turvaamiseksi tehtäviä toimenpiteitä siltä varalta, että varalautta rikkoontuu päälautan ollessa korjattavana.

Kilpailut

Uusimmat