Kuva: Mari Korpua

Poliisi muistuttaa mopomiittien vaaroista

15.05.2024 17:05 - Marja Ollakka

Niin kutsutut mopomiitit keräävät paljon osallistujia ja voivat olla jopa hengenvaarallisia. Poliisi pyytää havaintoja mahdollisista kokoontumisajoista.

Kesän lähestyessä nuoret järjestävät taas mopojen kokoontumisajoja eli niin kutsuttuja mopomiittejä. Kyseiset tapahtumat keräävät paljon nuorisoa, ja niihin liittyy useita riskejä. Meno miiteissä äityy usein aika hurjaksi, ja siellä temppuillaan hyvin eri tehoisilla ja nopeuksisilla mopoilla, moottoripyörillä ja myös autoilla.

Mopomiiteissä on viime vuosina tapahtunut vakavaan loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia. Mopomiittien suuren osallistujamäärän ja onnettomuusriskien vuoksi poliisi haluaa tietää niistä etukäteen. Jos järjestät mopomiittiä Pohjois-Pohjanmaalla tai Kainuussa tai saat sellaisen järjestämisen tietoosi, lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi toivoo jokaisen nuoren toimivan kokoontumisajojen suhteen vastuullisesti ja fiksusti.

Huoltajien on syytä tiedostaa mopomiittien riskit ja tietää nuorensa osallistumisesta niihin. Nuorta kannattaa muistuttaa asianmukaisesta ja muita kunnioittavasta käytöksestä.

Kilpailut

Uusimmat