Kuva: Helena Vikstedt

Terrafame Oy:n uusi käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelma hyväksyttiin

13.09.2023 11:34 - Paavo Törmi

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskukset ovat hyväksyneet Terrafame Oy:n uuden käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelman. Tarkkailuohjelma on päivitetty viime vuonna saadun ympäristö- ja vesitalousluvan mukaisesti

Kainuun ELY-keskus sekä Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten kalatalousviranomaiset ovat antaneet päätöksen Terrafame Oy:n tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä tarkkailuohjelmaksi. Käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailun osalta tarkkailuohjelmaesityksen on käsitellyt Kainuun ELY-keskus ja kalataloustarkkailun osalta Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskukset.

ELY-keskukset ovat tehneet muutoksia ja lisäyksiä esitettyyn tarkkailusuunnitelmaan. Lisämääräyksiä tuli esimerkiksi tarkkailun analyyseihin ja raportointiin liittyen. Kalataloudellista tarkkailua täsmennettiin mm. koekalastusten pyyntiponnistusten sekä kalojen haitta-ainetutkimusten osalta.

ELY-keskusten päätös on nähtävillä 13.9.‒20.10.2023 välisen ajan Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten Kuulutukset verkkosivuilla. Lisäksi asiakirjat ovat nähtävillä Sotkamon kunnan, Kajaanin kaupungin sekä Sonkajärven kunnan verkkosivuilla.

Kilpailut

Uusimmat