Kuva: Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer

Oulun museo- ja tiedekeskuksen arkkitehtuurikilpailun voittaja Loggia

12.01.2023 13:13 - Minna Kuosmanen

Oulun kaupungin uuden museo- ja tiedekeskusrakennuksen suunnittelukilpailun voitti Loggia.

Kilpailuun saapui yhteensä 95 hyväksyttyä ehdotusta. Näiden joukosta voittajaksi nousi Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ja Simon Mahringerin laatima vaihtoehto Loggia tekijöinään Matias Kotilainen, Simon Mahringer, Tuomas Martinsaari ja Paul Thynell sekä avustaja Jere Pääkkönen.

”Valittu vaihtoehto asettuu luontevasti osaksi historiallista kokonaisuutta. Se ottaa huomioon myös ympäröivät asuinrakennukset. Ehdotuksen vahvuus ei ole wow-arkkitehtuuri, vaan taitava sovitus olemassa olevaan kaupunkiympäristöön. Lisäksi rakennus on toiminnallisesti käytännössä virheetön”, toteaa rakennuttamispäällikkö Ville Laitinen Oulun Tilapalveluista.

Museo- ja tiedekeskuksen vierailukohteisiin kuuluvan Tietomaan käytössä olevaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia. Peruskorjattavaan osaan liittyvä uudempi Tiedeteatteriosa puretaan. Suojellun rakennuksen yhteyteen rakennetaan laajempi uudisosa. Uuteen rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo. Kohteen rakennussuunnittelu ajoittuu vuosille 2022–2023 ja rakentaminen vuosille 2024–2026.

Kilpailut

Uusimmat