Kuva: "Puukruunu"

Puurakentajat Group Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy voittivat Varikon torni -laatukilpailun puukerrostalon rakentamiseksi Asuntomessuille Ouluun

19.12.2022 16:29 - Marja Ollakka

Puurakentajat Group Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy voittivat Varikon torni -laatukilpailun puukerrostalon rakentamiseksi Asuntomessuille Ouluun.

Oulun kaupunki järjesti yhteistyössä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen, Ympäristöministeriön ja Suomen arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa laatukilpailun tontin luovuttamiseksi ja puukerrostalon rakentamiseksi Asuntomessuille Ouluun 2025. Kilpailu oli suunnattu suunnittelijoille ja rakentajille muodostamille monialaisille ryhmille, joilla on kyky suunnitella ja toteuttaa uutta innovatiivista korkeaa puuarkkitehtuuria. Kilpailuaika oli 29.4.-17.10.2022.

Kilpailun tavoitteet oli asetettu erittäin kunnianhimoisesti, tarkoituksena on toteuttaa Hartaanrannan uuden asuntoalueen ja tulevien asuntomessujen 2025 maamerkkirakennus, tornitalo, joka on samalla maamme korkein puukerrostalo.

Kilpailun tuloksena saatiin yksi kilpailutavoitteet ja -ohjelman kiitettävällä tavalla täyttänyt, huolellisesti tutkittu ja työstetty kehitys- ja toteutuskelpoinen kilpailuehdotus "Puukruunu”, jonka tekijöiksi paljastui puurakentajat Group Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy.

(kuva: "Puukruunu")

Kilpailun arviointiryhmä suositti yksimielisesti jatkokehittämisen käynnistämistä yhdessä voittaneen työn tekijöiden kanssa. Ehdotus täyttää hyvin kilpailun asettamat kaupunkikuvalliset ja arkkitehtoniset vaatimukset sekä toteutuessaan tulee muodostamaan Suomessa ainutlaatuisen 16-kerroksisen puurakennuksen.

Kilpailut

Uusimmat