Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto asetti Oulun alueen vaalipiirilautakunnan

28.09.2022 13:00 - Minna Kuosmanen

Eduskuntavaaleihin asetettu vaalipiirilautakunta toimii myös presidentinvaalissa ja europarlamenttivaaleissa. Sen toimikausi kestää, kunnes uusi lautakunta on valittu.

Vaalipiirilautakuntien tehtävänä on ehdokashakemusten vastaanotto ja tarkastaminen sekä ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen, ennakkoäänten laskeminen, annettujen äänten tarkastuslaskenta, vaalien tuloksen vahvistaminen ja julkaiseminen sekä valtakirjan laatiminen valituille kansanedustajille.

Vaalipiirilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, kolme muuta jäsentä ja neljä varajäsentä. Sekä jäsenten että varajäsenten on mahdollisuuksien mukaan edustettava vaalipiirissä niitä puolueita, jotka on merkitty puoluerekisteriin ja ovat asettaneet edellisissä eli 2019 vuoden eduskuntavaaleissa ehdokkaita. Eduskuntavaaleihin ehdokkaiksi asetettuja ei voida nimetä lautakuntaan.

Oulun alueen vaalipiirilautakunnan puheenjohtajana toimii Mika Penttilä ja varapuheenjohtajana Mia Pelkonen. Muut vaalipiirilautakunnan jäsenet ovat Marja Haapamäki, Pekka Simonen sekä Vesa Saarinen. 

Kilpailut

Uusimmat