Kuva: Shutterstock

Oulun kaupunki on julkaissut Digiarjen suositukset perheille

23.09.2022 08:39 - Minna Kuosmanen

Oulun kaupunki on julkaissut Digiarjen suositukset perheille. Suositukset on julkaistu Turvataitokasvatus-sivulla osoitteessa www.turvataitokasvatus.fi.

Suositusten tarkoituksena on tukea vanhempia digitalisoituneen arjen kasvatustyössä. Vanhempien tehtävänä on ohjata ja tukea lasten ja nuorten tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä hyvinvointia digiarjessa. Aikuinen on vastuussa siitä, että lapsen ja nuoren digilaitteiden käytölle on luotu edellytykset niin, että arki on tasapainoista ja hyvinvointia edistävää. 

 Digiarjen suosituksia voivat hyödyntää huoltajien lisäksi myös muut lasten ja nuorten parissa toimivat tahot kuten päiväkodit, koulut, nuorisopalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä vapaa-ajan toimijat kuten urheiluseurat, järjestöt ja yhdistykset.

Oulun kaupungin suositukset pohjautuvat Maailman terveysjärjestön (WHO) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ruutuaikaa koskeviin suosituksiin sekä kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin. Suositusten laadintaan on osallistunut monialainen asiantuntijaryhmä, joka on kuullut suositusten laadinnassa eri ikäisiä lapsia ja nuoria sekä huoltajia.

Kilpailut

Uusimmat