Kuva: Ari Kettukangas

Teollisuusliitto ry lopettaa kaikki Sievi Elementiin kohdistetut työtaistelutoimenpiteet

23.09.2022 08:32 - Minna Kuosmanen

Teollisuusliitto ry lopettaa kaikki Sievi Element Oy:öön kohdistetut työtaistelutoimenpiteet. Yhtiön ja sen henkilöstön välinen paikallinen sopimus pysyy muuttumattomana voimassa. Samoin luottamusvaltuutetun asema henkilöstön edustajana säilyy.

Sievi Element ja sen henkilöstö tekivät paikallisen sopimuksen työpaikalla sovellettavista yleisistä työehdoista kesäkuussa 2022. Henkilöstöä edusti neuvotteluissa henkilöstön enemmistön valtuuttama luottamusvaltuutettu.

 Teollisuusliitto ei hyväksynyt paikallista sopimusta, eikä sitä, että henkilöstöä edustaa luottamusvaltuutettu. Teollisuusliitto vaati, että yhtiö tekisi liiton kanssa työehtosopimuksen. Lisäksi Teollisuusliitto vaati, että koko henkilöstön edustajana toimisi neljän Sievi Elementin Teollisuusliittoon kuuluvan työntekijän valitsema luottamusmies.

 Yhtiö ei suostunut Teollisuusliiton vaatimuksiin ja Teollisuusliitto aloitti 13.6.2022 lakon yhtiössä. Heinäkuussa Teollisuusliitto julisti yhtiötä kohtaan saarron. Yli 80 prosenttia Sievi Elementin työntekijöistä vastusti Teollisuusliiton työtaistelutoimenpiteitä.

Teollisuusliiton organisoima lakko kesti 102 päivää. Lakko on Suomen pisimpiä. 

Kilpailut

Uusimmat