Kuva: Shutterstock

Oulussa avattu uusi puhelinnumero lapsiperheiden palveluneuvontaan

17.08.2022 12:05 - Minna Kuosmanen

Palveluneuvonnan tavoittaa numerosta ​​​​​​​040 650 6014. Siihen voi soittaa, kun on tarpeen pohtia esimerkiksi lapsen tai perheen tilannetta yhdessä ammattilaisen kanssa ja saada tietoa lapsiperheiden palveluista.

Lapsiperheiden palveluneuvonnan numero yhdistää nykyisen kasvatus- ja perheneuvonnan ajanvarausnumeron sekä lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön vastuutyöntekijöiden numerot. Lapsiperheiden näkökulmasta palveluneuvonta selkiyttää palveluihin ohjautumista, tarjoaa matalan kynnyksen neuvontaa sekä tekee palveluihin ohjautumisesta oikea-aikaista ja tasalaatuista.

Muutoksella pyritään lisäämään resurssia suunnitelmalliseen asiakastyöhön ja ohjaamaan lapsiperheitä koskevat yhteydenotot keskitetysti yhteen numeroon. Palveluneuvonnan ohjaajat vastaavat numeroon maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-11 sekä tiistaisin ja torstaisin kello 13-15 välillä. Muina aikoina kuntalainen voi tehdä yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. Alle kouluikäisten terveysasiat hoidetaan jatkossakin neuvolan puhelimen kautta. Lapsiperheiden palveluneuvontaa on kehitetty tänä vuonna yhteistyössä Oulun kaupungin ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman kanssa.

Kilpailut

Uusimmat