Kuva: Jussi Häkkilä

Yli 60 prosenttia sai Oulussa viime vuonna valvontamaksun pysäköintivirheestä

19.04.2022 08:31 - Joonas Hepola

Oulun alueella viime vuonna yleisin syy valvontamaksuun oli se, että autoilija oli jättänyt pysäköintimaksun maksamatta.

Yli 60 prosenttia sai Oulussa viime vuonna valvontamaksun koska ei maksanut pysäköinnistä. Oulun alueella viime vuonna yleisin syy valvontamaksuun oli se, että autoilija oli jättänyt pysäköintimaksun maksamatta. Noin 62 prosenttia valvontamaksun saaneista syyllistyi tähän pysäköintivirheeseen. Tieto selviää Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tuoreista tilastoista. 

Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsärannan mukaan edelleen yllättävän moni oululainen autoilija aliarvioi, minkä verran asioiden hoitamiseen kuluu aikaa. 

– Jos asioilla menee odotettua kauemmin, pysäköintiaika ylittyy, ja otetaan riski saada valvontamaksu.Yllättävän yleistä myös on, että autoilija vain ajattelee hoitavansa ”pikaisen” askareen, eikä maksa pysäköintiä ollenkaan.Tässä käydään kiinteistön omistajan kukkarolla. Maksamattomat pysäköintimaksut ovat pois pysäköintialueiden huoltamisesta.   

Oulussa toiseksi yleisin valvontamaksun syy oli viime vuonna pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen. Tämä pysäköintivirhe on ollut tilastojen kärjessä jo pitkään. Metsäranta kertoo, että se on yleinen erityisesti liikekiinteistöjen pihoilla

Kolme yleisintä pysäköintivirhettä Oulussa vuonna 2021  

Pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen (62 %), Pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen (11 %), Pysäköintikiellon rikkominen (11 %) 

Kilpailut

Uusimmat