Kuva: Shutterstock

Vuoden Urheiluteko 2021 -palkinto Oulun Pyrinnölle ja Voimistelumaailma Oululle

10.04.2022 10:19 - Ari Kettukangas

Oululainen telinevoimistelu on noussut viimeisen vuosikymmenen aikana uuteen kukoistukseen. Kaupungissa on noin tuhat telinevoimistelun harrastajaa ja määrät ovat olleet koko ajan nousussa.

Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry:n Vuoden Urheiluteko 2021 -palkinnon saajaksi on valittu kaksi oululaista telinevoimisteluseuraa, Oulun Pyrintö ja Voimistelumaailma Oulu. Seurat palkittiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n urheilugaalassa viikonloppuna. Oululainen telinevoimistelu on noussut viimeisen vuosikymmenen aikana uuteen kukoistukseen. Kaupungissa on noin tuhat telinevoimistelun harrastajaa ja määrät ovat olleet koko ajan nousussa. Oulun Pyrinnön huiput ovat Suomen parhaimmistoa ja pitkäjänteinen työ on vienyt parhaat urheilijat erittäin vaativassa lajissa arvokisoihin asti. Telinevoimistelun erikoisseura Voimistelumaailma perustettiin vuonna 2017 ja se tarjoaa oman reittinsä harrastajille. 
Ouluhallin uusi telinevoimistelusali toi kaivatun parannuksen nousevan lajin olosuhteisiin. Kilpailullisesti toisiaan kirittävät Pyrintö ja Voimistelumaailma ovat pystyneet tekemään vuorojärjestelyissä hyvää yhteistyötä. Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry on jakanut vuodesta 2012 lähtien Vuoden Urheiluteko -palkinnon, jolla on voitu huomioida urheilu- ja liikuntakulttuuria edistäneitä ihmisiä, tekoja, tapahtumia tai seuroja.

Kilpailut

Uusimmat