Kuva: Mari Korpua

Viisi muraali­maa­lausta Ouluun

14.03.2022 13:29 - Joonas Hepola

Oulun eri kaupunginosiin taiteillaan viisi muraalia tulevien vuosien aikana. Muraalit ovat osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026:n, kulttuuriohjelmaa.

Oulun eri kaupunginosiin taiteillaan viisi muraalia tulevien vuosien aikana. Teosten sijainnit ja sisällöt valikoituvat kaupunkilaisten omien ideoiden ja tarinoiden perusteella. Muraalit ovat osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026:n, kulttuuriohjelmaa.

Vuoden 2022 äänestys on käynnissä Oulu2026-verkkosivuilla www.oulu2026.eu/muraali

Kaupunkilaiset pääsevät ehdottamaan ja ideoimaan vuosittain toteutettavia muraaleja yleisöäänestyksissä, joista ensimmäinen on avoinna nyt. Äänestyksiä järjestetään joka vuosi vuoteen 2025 saakka, ja muraalit toteutetaan aina eniten ääniä saaneille alueille.

Osallistujat pääsevät äänestämään kaupunginosaa tai ehdottamaan jopa tarkempaakin kohdeosoitetta. Samalla on mahdollista kertoa kyseiseen asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita, joita taiteilija voi käyttää myöhemmin teossuunnittelun pohjana. 

”Oulussa on useita kaupunginosia, joista löytyy paljon historiaa, tarinoita ja mielenkiintoisia ilmiöitä. Muraaleilla halutaan tuoda esiin alueiden omalaatuisuutta”, kertoo Oulu2026-yhteisöpäällikkö Heli Metsäpelto.  

Seuraavan vuoden äänestys käynnistyy aina edellisvuoden teosjulkistuksen yhteydessä. Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 teos toteutetaan Oulun keskustan alueelle.  

Kilpailut

Uusimmat