Kuva: Shutterstock

Joulukuussa hukkui 9 ihmistä - Pohjois-Suomessa yksi hukkumistapaus

07.01.2022 08:32 - Minna Kuosmanen

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) median välityksellä kerättyjen ennakkotietojen mukaan joulukuussa hukkui 9 ihmistä. Kahdeksan hukkumista tapahtui jäihin vajoamisen seurauksena ja yksi uidessa. Hukkumiskuolemista kolme tapahtui Itä-Suomessa, kaksi Etelä-Suomessa, kaksi Lounais-Suomessa, yksi Pohjois-Suomessa ja yksi Länsi- ja Sisä-Suomen alueella. Vuonna 2021 hukkui yhteensä 157 ihmistä.

Jäihin hukkui joulukuun aikana yhdeksän ihmistä, joista seitsemän oli ollut liikkeellä moottoriajaneuvolla. Jäällä liikkujien suurimpia vaaratekijöitä ovat tällä hetkellä muuttuvat sääolosuhteet, runsas lumisade ja kylmä vesi. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) muistuttaa, että jääolot saattavat muuttua ratkaisevasti jopa muutaman kymmenen metrin matkalla.


SUH:n mediatietojen pohjalta kerättyjen ennakkotilastojen mukaan suurin osa vuoden 2021 tapaturmaisista hukkumiskuolemista tapahtui tuntemattomasta syystä, vesiliikenteen yhteydessä, uidessa ja jäihin vajoamisen seurauksena. Hukkuneista 99 oli miehiä, 25 naisia ja 33 tapauksessa sukupuoli ei ole selvillä. Suurin osa hukkumista tapahtui Etelä-Suomessa ja Itä-Suomessa, joissa molemmissa kirjattiin 40 hukkumistapausta..


Synkintä aikaa elettiin hukkumisten osalta mittaushistorian lämpimimpien kesäkuukausien aikana. Kesän aikana Suomessa hukkui SUH:n ennakkotilastojen mukaan 87 ihmistä, mikä on 37 enemmän, kuin edellisenä kesänä ja eniten sitten vuoden 2010, jolloin kesän aikana hukkui 90 ihmistä.

Kilpailut

Uusimmat