Kuva: Fotolia

Oulun kaupunki aloittaa kolmansien koronarokoteannosten antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille

03.12.2021 10:19 - Minna Kuosmanen

Oulun kaupunki aloittaa kolmansien koronarokoteannosten antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun vähintään 5 kuukautta on kulunut toisesta rokotuskerrasta.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa vähintään 5 kuukauden kuluttua toisen annoksen jälkeen myös niille ryhmille, joille on aiemmin suositeltu kolmansia rokoteannoksia 6 kuukauden annosvälillä. Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö. Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Kilpailut

Uusimmat