Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalla käyttöön 20 henkilön kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin

03.12.2021 08:46 - Minna Kuosmanen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 3.12.2021 - 31.12.2021.

Tartuntatautilain 58 pykälään perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueella.


Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisalue ja tilanne on edelleen heikentynyt. Rokotuskattavuus on muuta maata alhaisemmalla tasolla.
Ilmaantuvuusluku alueella on tällä hetkellä Suomen suurin ja terveydenhuollon kuormitus on kasvanut selvästi.

Rajoituspäätöksen johdosta koronapassin käyttömahdollisuus rajoitusten vaihtoehtona laajenee kaikkiin yli 20 osallistujan yleisötilaisuuksiin. Aiemmin tämä henkilömääräraja oli 50 henkilöä.

Kilpailut

Uusimmat