Kuva: FinnHEMS

Pohjoisen lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminta FinnHEMSille

06.09.2021 15:40 - Marja Ollakka

Suomen lääkäri- ja lääkintähelikopteritoiminnasta vastaava valtionyhtiö FinnHEMS on tehnyt sopimuksen Babcock Scandinavian AirAmbulancen Suomen HEMS-liiketoiminnan ostamisesta. Oulun, Rovaniemen ja Kuopion tukikohtien lentotoiminta siirtyy FinnHEMSille helmikuussa 2022.

FinnHEMSin tytäryhtiö FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n ja Babcock Scandinavian AirAmbulancen välinen liikkeenluovutussopimus kattaa lentohenkilöstön eli lentäjät ja lentoavustajat ja toiminnassa käytettävät varusteet sekä siirtymäajan palveluita. Liikkeenluovutus ei koske Babcock Scandinavian AirAmbulancen Ahvenanmaan-toimintoja, lentokoneilla tehtävää potilaskuljetustoimintaa eikä ilma-alusten huoltotoimintaa.

Sopimuksen yksityiskohtia, kuten kauppahintaa, ei julkisteta.

Liikkeenluovutus toteutetaan 11. helmikuuta 2022, kun FinnHEMSin ja Babcockin välinen lentotoiminnan palvelusopimus päättyy. Tämän liikkeenluovutuksen myötä Suomen lääkäri- ja lääkintähelikopteritoiminnan lentotoiminta siirtyy kokonaisuudessaan FinnHEMSin omaksi tuotannoksi. Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi tästä vuonna 2019.

Uusimmat