Kuva: Jussi Häkkilä

Kalajoen maastopalo uhkasi levitä latvapaloksi

28.07.2021 17:11 - Marja Ollakka

Kalajoen maastopalossa oli aamupäivällä kriittiset hetket. Tuulten noustessa palo uhkasi levitä rajoituslinjan yli ja oli jo nousemassa latvapaloksi. Tilanne saatiin kuitenkin hallintaan.

Alueella on aloitettu palokäytävien tekeminen kaivinkoneilla, mikä helpottaa rajoituslinjan pitämistä. Töissä on edelleen lukuisia yksiköitä pelastuslaitokselta. 

Apuna on edelleen puolustusvoimien virka-apuosasto ja myös heidän maastopaloihin soveltuvaa maakalustoaan. Uudesta virka-apuosastosta on esitetty pyyntö Puolustusvoimille. Helikopterit ovat puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta sammutustöissä.

Pelastuslaitoksen päätoimista henkilökuntaa on määrätty vapailta ja lomilta töihin työaikalain mahdollistaman hätätyön nojalla. Sopimuspalokunnista kootaan koko alueelta sammutustöihin levännyttä henkilöstöä koko ajan. 

Apujoukkoja on tullut ja vielä tulossa Oulu-Koillismaan, Lapin, Kainuun, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon pelastuslaitoksilta. Jokaisesta pelastuslaitoksesta on tulossa pelastusryhmän verran henkilöstöä. Etelä-Savo lähettää apuun myös vähintään yhden "Mörkö"-sammutuslaitteiston.

Kalajoen kaupunki on järjestänyt työvoima-apuna henkilökunnastaan kootun ryhmän sammutustöihin. Ylivieskan kaupunki varautuu järjestämään majoitusta kaukaa tuleville apujoukoille.

Pari seuraavaa vuorokautta tulee olemaan kriittisiä ja ratkaisevia paloalueen hallinnan kannalta erityisesti sääolosuhteista ja maaston laadusta johtuen.

Kilpailut

Uusimmat