Kuva: Shutterstock

Avi ei löytänyt moitittavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa

06.07.2021 13:42 - Marja Ollakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei löytänyt moitittavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 30.6.2021 antanut valvontapäätöksen, joka koskee Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemiaa keväällä 2021. Aluehallintovirasto selvitti valvonta-asiana, oliko Oulun kaupunginsairaalassa menetelty virheellisesti tai epäasianmukaisesti niin, että potilasturvallisuus olisi vaarantunut.

Aluehallintoviraston tekemän selvityksen perusteella Oulun kaupunginsairaalassa ei todettu sellaisia laiminlyöntejä tai epäasianmukaista toimintaa, joka olisi aiheuttanut yksittäisenä tapahtumana viruksen leviämisen. Aluehallintovirasto katsoo, että Oulun kaupunginsairaalassa on varauduttu käytettävissä olevien terveydenhuollon organisaation voimavarojen puitteissa koronavirusinfektioiden hoitoon. Aluehallintoviraston mukaan Oulun kaupunginsairaalassa tehdyt toimet koronaepidemian rajoittamiseksi ovat olleet asianmukaisia.

Aluehallintovirasto epäili potilasturvallisuuden vaarantuneen Oulun kaupunginsairaalassa, joten se otti asian selvitettäväkseen maaliskuussa 2021. Tämän jälkeen aluehallintovirastoon tuli asiaan liittyen myös useita epäkohtailmoituksia.

Kilpailut

Uusimmat