Kuva: Shuttestock

Työterveys Virta huhtikuusta alkaen osaksi Pihlajalinna-konsernia

31.03.2021 13:21 - Joonas Hepola

Työterveys Virta Oy on siirtynyt osaksi Pihlajalinna Terveys Oy:tä, joka osti koko yhtiön osakekannan. Osapuolet allekirjoittivat kauppakirjan 31.maaliskuuta 2021.

Työntekijöiden työsuhteet jatkuvat Työterveys Virrassa nykyisin ehdoin. Oulun kaupungin työntekijöitä palvelevat edelleen tutut työterveystiimit ja käytössä ovat edelleen samat laajat työterveyden palvelut kuin tähänkin asti. 

Työterveysasiakkaiden palveluita täydentävät jatkossa muun muassa Pihlajalinnan hoitajapuhelin- ja etälääkäripalvelut sekä työkyvynhallinnan portaali.

Pihlajalinna menestyi parhaiten Työterveys Virta Oy:n osakekannan myynnistä ja työterveyspalveluista järjestetyssä julkisessa kilpailutuksessa. Osakekaupan myötä Työterveys Virta Oy:n nykyisten 31 asiakasyhteisön lähes 26 000 työntekijän työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle. Työterveys Virran toimipisteet liittyvät osaksi Pihlajalinnan lääkärikeskus- ja työterveysasemaverkostoa 1.4.2021.

Työterveys Virta Oy:n suurimpia omistajia olivat Oulun kaupunki 69 prosentin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 30 prosentin osuudella. Osakekaupan kokonaishinta on 17,64 miljoonaa euroa, joka jakautuu osakeomistusten suhteessa.

Työterveyspalveluiden hankinnasta on tehty asiakaskohtaiset sopimukset, jotka ovat voimassa toistaiseksi ja vähintään neljän vuoden ajan.

Kilpailut

Uusimmat