Kuva: Panthermedia

Tiestön nopeusrajoitukset kesäaikaan tällä viikolla

29.03.2021 11:30 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla talvi- ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset poistetaan keskiviikkona 31.3. alkaen ja tavoite on, että kaikki muutokset ovat tehtynä torstain 1.4. aikana.

Tiekohtaiset nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu. Tarvittaessa alennettuja rajoituksia jätetään voimaan sellaisissa tienkohdissa, joissa liikennemerkein varoitetaan huonokuntoisesta päällysteestä ja päällysteen kunto sitä edellyttää.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa oli viime talvikaudella alennettu tiekohtainen 80 km/h nopeusrajoitus noin 1700 tiekilometrillä. Tästä Kainuun osuus oli noin 600 km. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla oli käytössä talvikauden 70 km/h nopeusrajoituksia 180 tiekilometrillä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus korostaa kevään vaihtelevien keliolosuhteiden huomioon ottamista liikenteessä. Kevään aikana saattaa vielä esiintyä lumi- ja räntäsateita, jolloin ajonopeus tulee sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi. Yölämpötilat laskevat vielä usein pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat. Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita.

Kilpailut

Uusimmat