Kuva: Ari Kettukangas

Muhoksen Kirkkosaaren uuden sillan ja kevyenliikenteenväylän yhteyteen taidetta

05.03.2021 11:39 - Paavo Törmi

Muhoksen kunta etsii taiteilijaa tai taidekollektiivia avoimen haun kautta ideoimaan taidetta Kirkkosaareen vievän uuden sillan ja kevyenliikenteenväylän yhteyteen. Taideteos tai -teokset on tarkoitus toteuttaa alueen yleisten alueiden rakennustöiden yhteydessä. Alueelle halutaan toteuttaa pysyväisluonteisia, paikkasidonnaisia julkisia teoksia. Teokset voivat liittyä osaksi siltaa tai sijoittua sillan ympäristöön

Muhoksen kunta etsii taiteilijaa tai taidekollektiivia avoimen haun kautta ideoimaan taidetta Kirkkosaareen vievän uuden sillan ja kevyenliikenteenväylän yhteyteen. Taideteos tai -teokset on tarkoitus toteuttaa alueen yleisten alueiden rakennustöiden yhteydessä. Alueelle halutaan toteuttaa pysyväisluonteisia, paikkasidonnaisia julkisia teoksia. Teokset voivat liittyä osaksi siltaa tai sijoittua sillan ympäristöön.

Ensimmäinen vaihe on ideahaku, josta valintaraati valitsee enintään 3 ehdotusta haun toiseen vaiheeseen. Tässä vaiheessa ehdotuksia ei aseteta paremmuusjärjestykseen. Haun toiseen vaiheeseen valitut palkitaan 1 000 eurolla. Toisen vaiheen yhteydessä ehdotukset asetetaan paremmuusjärjestykseen. Kuntalaiset pääsevät äänestämään kolmesta toiseen vaiheeseen valitusta ideasta. Taidehankinnan budjetti määrittyy toiseen vaiheeseen valittujen ideoiden pohjalta. Valitun taiteilijan kanssa tehdään erillinen taidehankintasopimus.

Kilpailut

Uusimmat