Vuoden koronateko -voitot Kalajoelle ja Lempäälään

29.01.2021 17:46 - Marja Ollakka

Fanni Pöntiötä Kalajoen Yrittäjistä haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen Yrittäjät halusi nostaa yhdistysten antamaa apua esiin. Siksi järjestettiin Vuoden koronateko -kilpailu, johon voivat osallistua kaikki paikallisyhdistykset, aluejärjestöt ja toimialajärjestöt. Ehdotuksia Vuoden koronateoksi tuli 16 eri puolilta Suomea. Yleisö sai äänestää voittajaa.

Äänestyksen voitti ylivoimaisesti Kalajoen Yrittäjät. Yrittäjäyhdistys halusi tehdä koronakriisissä jotain konkreettista paikallisten yritysten hyväksi.

Yhdistys kirjoitti paikallislehteen tiedotteen siitä, miten paikallisia yrityksiä voi tukea. - Yhdistys perusti myös Kalajoenkaupat.fi-verkkosivun, johon se kokosi paikallisten yritysten palveluita verkkokauppalinkkeineen, kertoo Salmu. Mukana olivat myös Himangan yrittäjät ja Kalajoen kaupunki.

Kalajoen kaupat ja palvelut -sivu Facebookissa jatkoi paikallisten yritysten näkyvyyttä. Sivulla näkyy yritysten tarjouksia, kampanjoita ja muita päivityksiä.

Kun perinteistä joulunavaustapahtumaa ei koronakriisin vuoksi voinut järjestää, Kalajoen Yrittäjät käytti joulunavaukseen suunnatun budjetin tukemaan paikallisia kaupan- ja palvelualojen yrityksiä. Yhdistys teki yrityksistä mainosvideoita, joita jaettiin sosiaalisen median kanavissa. Videoissa muistutettiin turvallisesta asioimisesta liikkeissä ja vinkattiin joululahjaideoista paikallisissa yrityksissä.

Toiseksi äänestyksessä nousi Lempäälän Yrittäjät, joka oli valintaraadin suosikki.

Vuoden koronateko -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa, joka järjestettiin etäyhteyksin 29.1. Tilaisuuteen osallistui yli 700 Yrittäjien luottamushenkilöä ja työntekijää eri puolilta Suomea. 

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Oulun eteläisen kunnat: Yhteistyöllä vauhtia kuntien kehitykseen

Kilpailut

Uusimmat