Kuva: Fotolia

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tiistaina

20.10.2020 09:20 - Tommi Hedberg

Ympäristöministeriö järjestää valokuvakilpailun päivän kunniaksi ja Maa- ja kotitalousnaiset ohjattuja maisemakävelyjä. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tiistaina 20. lokakuuta. Ympäristöministeriö järjestää valokuvakilpailun päivän kunniaksi ja Maa- ja kotitalousnaiset ohjattuja maisemakävelyjä.
Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla maisemia 20. lokakuuta ja lähettämällä kilpailukuvat viimeistään 25. lokakuuta kilpailusivulle, joka aukeaa vasta kilpailun käynnistyessä.
Kansainvälisen maisemapäivän valokuvakilpailun voittaja palkitaan ympäristöministeriön järjestämässä maisemasymposiumissa 4. marraskuuta. Valokuvakilpailun voittajan palkitsemisen lisäksi tilaisuudessa palkitaan myös Suomen paras maisemahanke 2020, joka lähetetään ehdolle kilpailemaan Euroopan neuvoston maisemapalkinnosta.
Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan myös Maa- ja kotitalousnaisten järjestämin ohjatuin maisemakävelyin. Kävelyjä järjestetään eri puolilla Suomea ja kävelyjen ohjaajina toimivat Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijat. Ylivieskan kävelytapahtuma on Törmäjärven maastoissa. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta.
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Kilpailut

Uusimmat