Kuva: Shutterstock

Yleisötilaisuuksien järjestäminen jatkuu lokakuussa samoilla periaatteilla kuin syyskuussa

22.09.2020 11:29 - Marja Ollakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään päättänyt, että lokakuussa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää samoilla periaatteilla kuin syyskuussa.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa järjestettävissä yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on varmistettava turvalliset olosuhteet kokoontumiselle myös lokakuussa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 22.9.2020 päättänyt, että lokakuussa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää samoilla periaatteilla kuin syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 21.9.2020 päivittämää ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tapahtumien enimmäisosallistujamäärää ei rajoiteta.

Suomessa on todettu viime viikkojen aikana yhä enemmän laajoja tartuntaryppäitä ja joukkoaltistumisia, jotka ovat johtaneet jatkotartuntoihin. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla viimeisen kahden viikon COVID-19-tapausten ilmaantuvuus on vaihdellut välillä 2,9-6,9 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Jos tartuntatautitilanne pahenee äkillisesti, kunta voi tehdä tiukempia rajoituksia epidemian leviämisen torjumiseksi. Paikallisten viranomaisten tekemät päätökset ja toimenpiteet ovat epidemian hallinnan lähtökohtana, sillä epidemiologinen tilanne voi muuttua äkillisesti ja tautiryvästymät voivat kohdistua pieneen paikkakuntaan. Mahdollisen tartuntaryppään ilmaantuessa sisäisen ja ulkoisen tiedon kulun ja viestinnän merkitys korostuu. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella kuntien, sairaanhoitopiirien sekä muiden toimijoiden yhteistyö on toiminut erinomaisesti, ja aluehallintovirasto yhteensovittaa tartuntatautien torjuntatyötä alueella erilaisissa epidemiologisissa tilanteissa.

Lue myös: Vuoden järjestöteko haussa

Kilpailut

Uusimmat