Kuva: Fotolia

Merikosken voimalaitoksen ympäristössä noudatettava kulkuohjeita

09.06.2020 16:33 - Marja Ollakka

Merikosken ympäristössä liikkuessa tulee noudattaa merkittyjä reittejä vaaratilanteiden välttämiseksi.

Merikosken voimalaitoksen läheisyydessä liikkuminen on vaarallista, koska patoluukut voivat avautua ja vesimassat purkautua nopeasti. Siksi Merikosken patoaltaassa ja kauneusaltaan jakavan betonisen padon päällä liikkuminen on kielletty. Lisäksi veneilijöitä ja melojia varoitetaan tulemasta lähelle patoluukkuja yläkanavan puolella.

Patoluukut juoksuttavat voimalaitoksen ohi vesimäärän, joka ei mahdu koneiden läpi. Luukkuja käytetään myös, jos voimalaitoksen koneissa ilmenee häiriö. Luukkujen avautumisesta varoitetaan hälytysäänellä, jonka lisäksi vilkkuvalot ilmoittavat luukkujen avaamisesta jokaisen luukun kohdalla yläkanavan puolella. Varotoimista huolimatta vaara-alueilta voi olla hankalaa ehtiä tai päästä pois.

Merikosken patosilta on kunnostustöiden vuoksi suljettu liikenteeltä 1.6.–26.7., jolloin kiertoreitteinä toimivat Rautasilta ja Merikosken sillat. Merikosken ympäristössä liikkuvia kehotetaan käyttämään kiertoreittejä ja ainoastaan ohjeistettuja reittejä, jotka on merkitty opastekyltein.

Kilpailut

Uusimmat