Kuva: Fotolia

ELY-keskuksen rahoituksen vuonna 2020 saaneet OUMO-hankkeet päätetty

11.05.2020 15:06 - Marja Ollakka

Oulujoen moninaiskäytön puitesopimuksen (OUMO) toteutumisesta vastaava ohjausryhmä on päättänyt vuonna 2020 rahoitettavista kehityshankkeista. Tänä vuonna rahoituksen sai yhdeksän erilaista Oulujoen virkistyskäytön edistämiseen tähtäävää OUMO-hanketta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ELY-keskuksilta. 

OUMO-hankkeiden tavoitteena on parantaa ja monipuolistaa  virkistyskäyttömahdollisuuksia voimakkaasti säännöstellyllä Oulujoen vesistöalueella.

ELY-keskukset myönsivät rahoitusta seuraaville OUMO-hankkeille vuona 2020:

-Muhoksen, Utajärven ja Vaalan alueen lohenpoikasten istutushanke 2020-2021, vuoden 2020 työt. Tuki-istutuksia on tehty vuodesta 2005 alkaen, ja ne ovat osa vaelluskalahanketta, jonka tavoitteena on kotiuttaa vaelluskalakantoja Oulujoen sivujokiin.

-Lisävesiputken rakentaminen ja veden johtaminen Utasen voimalaitoksen yläaltaasta Utajärveen. Tavoitteena on parantaa Utajärven vedenlaatua ja virkistyskäyttömahdollisuuksia.

-Montan kalojen kiinniottolaitteen käyttö ja ylisiirrot vuonna 2020. Kiinniottolaitteen käyttö ja kehitystyö jatkuvat myös kaudella 2020. Ylisiirtoja pyritään toteuttamaan syksyllä 2020, mikäli ylisiirroille myönnetään lupa.

-Oulun Kaupunginojan ja Juurusojan kunnostussuunnittelun jatkohanke. Tavoitteena on kaupunginojan vedenlaadun parantaminen ja turvaaminen, virkistyskäytön edistäminen ja maisemallisten arvojen parantaminen.

-Taimenen kotoutusistutusten seuranta Oulun Hupisaaren puroissa 2019-2023, vuoden 2020 työt.

-Vaalankurkun venevalkaman suunnittelu

-Oulujoen veneväylän välillä Koivikonranta-Kirkkosaari, ja Kirkkosaaren venesataman ruoppaussuunnitelma Muhoksella.

-Muhosjoen Kaikuluotaus välillä Kirkkosaari-Honkala. Tavoitteena saada tietoa Muhosjoen kunnosta mahdollista kunnostussuunnitelmaa varten.

-Önkkörin alueen kunnostus Kajaanissa, vuoden 2020 työt. Kolmivuotinen hanke saadaan päätökseen tänä vuonna.

Lue myös: Piispanpyöräily toteutetaan tänä vuonna Oulussa perheiden omatoimipyöräretkenä

Kilpailut

Uusimmat