Kuva: Mari Korpua

Tiekirkkokausi peruttu tulevalta kesältä

22.04.2020 08:47 - Mika Kuki

Oulun tuomiokirkko oli viime kesän suosituimpia tiekirkkokohteita.

Tulevan kesän 2020 Tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi. Osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta.

- Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoo.

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain kasvava määrä. Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa. Oulun tuomiokirkko oli viime kesän suosituimpia tiekirkkokohteita. Suosituin oli Turun tuomiokirkko, jossa vieraili 60 000 kävijää.

Kilpailut

Uusimmat