Häkissä -kirjan tekeminen vei Hannes Hyvösen äärirajoille: "käytiin paikoissa, joissa olin tosi huonona"

20.04.2020 12:56 - Mika Kuki

Syksyllä julkaistava Hannes Hyvösen tarina Häkissä ei keskity niinkään loistavaan menestykseen kiekkoilijana. Sen sijaan kirja avaa sitä, kuinka Hyvönen nousi pohjalta ja löysi itsensä.

Jääkiekkoilija Hannes Hyvönen puristettiin jo juniorina kovaluisen pelaajan muottiin, jossa hän taisteli tiensä huipulle – mutta kadotti itsensä. Lopulta koko elämä piti rakentaa uudelleen.

Hannes Hyvönen oli ikäluokkansa lahjakkaimpia jääkiekkoilijoita ja kipusi juniorivuosien vaikeuksista huolimatta aina ammattilaiseksi asti. Sateenkaaren päässä odottivat miljoonasopimus ja sen suoma unelmien elämä. Muutamaa vuotta myöhemmin tuosta unelmasta ei kuitenkaan ollut enää mitään jäljellä. Päihteet syrjäyttivät perheen ja uran, ja Hannes päätyi kodittomana ja rahattomana kaverinsa sohvalle ja oli valmis päättämään päivänsä. Vaihtoehtona oli pelaajauraa leimanneen koviksen viitan hylkääminen ja itsensä löytäminen.

Marika Lehdon ja Hannes Hyvösen kirjoittama Häkissä on ravisuttava kuvaus matkasta jääkiekon huipulle ja hinnasta, jonka menestys vaati. Häkissä on ravisuttava kuvaus kohtuuttomista odotuksista, vääristyneistä unelmista, tunteiden hyväksymisestä, taistelutahdosta ja välittämisestä; se on selviytymistarina, joka raivaa tietä kohti terveempää urheilukulttuuria.

Kuuntele, mitä Hannes itse kertoi kirjan tekemisestä Pookin Päivän vieraana.

Kilpailut

Uusimmat