Kuva: Anni Hurtig

Punaisen Ristin Oulun piirin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Oulun pääkirjastolle

12.03.2020 12:16 - Jussi Häkkilä

Punaisen Ristin Oulun piiri on myöntänyt Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Oulun pääkirjastolle.

Punaisen Ristin Oulun piiri on myöntänyt Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Oulun pääkirjastolle. Oulun pääkirjasto vastaanottaa tunnustuksen ensi maanantaina Oulu loves me -tapahtuman yhteydessä.

Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla tunnustuksia yhteisöille ja yksittäisille henkilöille, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua.

Palkitsemisperustelujen mukaan Oulun pääkirjasto on jo vuosia ollut mukana Punaisen Ristin rasisminvastaisessa kampanjassa. Kirjasto on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt ihmisten arvostavaa ja yhdenvertaista kohtelua sekä kiinnittymistä suomalaiseen yhteiskuntaan erilaisin rasisminvastaisin tapahtumin. Kaupunginkirjasto on myös ansiokkaasti tehnyt yhteistyötä eri toimijoiden kanssa suvaitsevaa asennetta ja ilmapiiriä tukien.

Tämän vuoden aikana kirjastolla on mm. valokuvanäyttely turvapaikanhakijoiden arjesta.. Lisäksi Punaisen Ristin ja kirjaston yhteistyöllä kirjastossa on jo pitkään toiminut kielikahvila kerran viikossa.

Lue myös: Oulun kirjaston lainausmäärä kasvoi hieman, kävijämäärä ennätyslukemissa

Kilpailut

Uusimmat