Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Digitaalinen Oulu -ohjelman

04.02.2020 11:19 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan uuden Digitaalinen Oulu -ohjelman.

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan uuden Digitaalinen Oulu -ohjelman. Ohjelma on yksi keväällä 2018 hyväksytyn kaupunkistrategian toteuttamisohjelmista.
Digitaalinen Oulu -ohjelman visioksi on määritelty "Oulu on digitalisaatiota ja yhdessä tekemistä hyödyntävä älykäs kaupunki". Älykkäällä kaupungilla tarkoitetaan kaupunkia, jossa teknologiaa hyödyntämällä sujuvoitetaan ihmisten arkea, edistetään asukkaiden hyvinvointia ja tehostetaan palveluja.
Älykkäät kaupungit tarjoavat toimintaympäristön, joka tukee alueen toimijoiden, kuten yritysten sekä tutkimus- ja opetuslaitosten, kehittymismahdollisuuksia. Ideana on vastata kaupungin tunnistamiin haasteisiin uudenlaisin ratkaisuin.
Digitaalinen Oulu -ohjelman painopisteet ovat Elinvoimaa digitalisaation ja kehittäjäkumppanuuden avulla sekä Vaikuttavuutta digitalisaatiota ja dataa hyödyntämällä.
Painopisteille on määrittely tavoitteet, toimenpiteet, mittarit ja vastuut. Tavoitteiden toteutuminen raportoidaan vuosittain kaupunginhallitukselle. 
Digitaalinen Oulu -ohjelman keskeisenä tavoitteena on edistää digitalisaatiota kaupungin omien toimintojen lisäksi laajasti osana yhteiskunnan toimintoja.

Lue myös: Oulu ja Digita selvittävät esineiden internetin ja digitalisaation mahdollisuuksia kaupungin toiminnoissa

Kilpailut

Uusimmat