Kuva: Mari Korpua

Yli 200 000 vierasta Luupin kohteissa

03.01.2020 08:06 - Marja Ollakka

Museo- ja tiedekeskus Luupissa vieraili viime vuonna yli 200 000 kävijää. Kaikissa suuremmissa vierailukohteissa tehtiin uudet kävijäennätykset jo toista vuotta peräkkäin.

Näyttelyt ovat Luupin toiminnassa pääroolissa, mutta menneen vuoden aikana kaikissa kohteissa oli myös paljon erilaisia tapahtumia. Yli 150 tapahtumaa toteutettiin yhteistyössä monien oululaisten toimijoiden kanssa. Suurimmat väkimäärät olivat liikkeellä marraskuussa. Kolmen päivän aikana Lumo-valofestivaaleilla Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa vieraili jopa 19 000 kävijää. Samana viikonloppuna myös Oulunsalon kotiseutumuseon Entisajan Joulumarkkinoilla kävi noin 13 000 vierasta eli yhteensä tuon viikonlopun aikana Luupin kohteissa liikkui yli 30 000 ihmistä.

Vuoden muita isompia tapahtumia olivat muun muassa Tiedekeskus Tietomaan Ällöween, Turkansaaren ulkomuseon perinteiset juhannusiltamat, Kierikkikeskuksen Muinaismarkkinat. Erikoisempaa tarjontaa edustivat muun muassa Kierikin Muinaistulien yöt, joiden suosio yllätti järjestäjät. Merimiehenkotimuseo Oulun keskustan kupeessa avattiin pitkän remontin jälkeen yleisölle. Pikisaaren historia on vahvasti esillä sen uudistetussa näyttelyssä.

Turkansaaren ulkomuseossa oli oikea lasten kesä. Museoalueen uusi lastenpiha houkutteli paikalle aiempaa enemmän lapsiperheitä, jotka myös viettävät saaressa enemmän aikaa. Kävijämäärän kasvuun vaikutti myös vapaa pääsy, jonka myötä saareen ilmaantui vakituisia kävijöitä.

Valtakunnallinen kiinnostus museoita kohtaan näkyy Oulussakin. Museokortin suosio on yllättänyt kaikki. Alkujaan mukaan lähti noin 200 museota ja nyt kortilla pääsee jo yli 300 museoon ympäri Suomen. Luuppi on ollut mukana alusta alkaen ja tänä vuonna myös Tietomaahan pääsee museokortilla.

Lue myös: Kemin kaupunginteatterin katsojaluvut nousussa

Kilpailut

Uusimmat