Nallikari Snow Festin veistäjätiimit valittu

18.12.2019 08:27 - Marja Ollakka

Nallikarissa 19.-23.2.2020 järjestettävään kansainväliseen lumenveistotapahtuma Nallikari Snow Festiin haettiin ammattilaisveistäjätiimejä maailmanlaajuisesti. Heti julkistamisen jälkeen tapahtumasta kiinnostuneita ammattilaisveistäjiä ympäri maailman pyydettiin ottamaan yhteyttä ja lähettämään veistoluonnos vapaamuotoisen hakemuksen kanssa. Määräaikaan mennessä luonnoksia saapui kymmenittäin eri maanosista ja maista.

Tapahtumaan valikoitui kymmenen veistäjäjoukkuetta luonnosten perusteella. Osallistujat saapuvat ympäri maailman, ja tapahtumassa tullaan näkemään niin esittäviä kuin abstrakteja veistoksia.

Nallikarissa aiemmin vierailleet kärkijoukkueet Meksiko, Puola ja Saksa valikoituivat mukaan jälleen omaperäisin luonnoksin. Suomen ja Venäjän veistosluonnosten lisäksi Euroopan maista Valko-Venäjä, Tšekki, Ukraina ja toinen joukkue Saksasta vakuuttivat valitsijat. Kauempaa puolestaan tapahtumaan saapuu Korean joukkue.

Nallikarin Talvikylän ja Nallikari Lomakylän välittömään läheisyyteen syntyvät lumiveistokset tulevat muodostamaan näyttävän ja kansainvälisesti kiinnostavan talvimatkailukohteen Ouluun. Veistokset ovat nähtävillä aina lumen sulamiseen saakka.

Tällä kertaa tapahtumassa veistotaitojaan pääsee kokeilemaan osaltaan myös yleisö. Tavoitteena on luoda Nallikariin kauttaaltaan näyttävä veistospuisto niin ammattilaislumenveistäjien kuin yleisön toimesta. Nallikari Snow Fest on kulttuurimatkailutapahtuma, jossa luodaan lumesta taideteoksia kaikkien nähtäväksi, ja tuodaan samalla esille lumen moninaisia käyttömahdollisuuksia osana taidetta, kulttuuria ja matkailua.

Nallikari Snow Fest tapahtuman järjestämisestä vastaa Nallikari Events ry yhdessä Nallikari Lomakylän ja Vauhtipuiston kanssa. Tapahtumaan haetaan yhteistyökumppaneita eri toimialoilta paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Lue myös: Oulun Hietasaaren ja Nallikarin kehittäminen käynnistyy

Kilpailut

Uusimmat