Kuva: Juuso Haarala

Pohjois-Pohjanmaalla selvitetään ensihoidon järjestämistä

15.10.2019 15:15 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaalla selvitetään, miten ensihoito jatkossa toteutetaan. Nykyiset sopimukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun.

Pohjois-Pohjanmaalla ensihoitopalvelun ovat tuottaneet Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos vuodesta 2015 saakka. Järjestämisvastuu on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirillä.

Viime vaalikaudella selvitettiin ensihoidon asemaa tuolloin suunniteltujen maakuntien yhteydessä. Ensihoitopalvelulla todettiin olevan enemmän toiminnallisia yhteyksiä sosiaali- ja terveydenhuollon kuin pelastuslaitosten kanssa, minkä vuoksi ensihoito tulisi järjestää yhdessä sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa.

PPSHP:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen pitää tärkeänä, että maakuntauudistuksen yhteydessä aloitettua selvitystyötä jatketaan.

PPSHP:n hallitus päätti kokouksessaan 15.10.2019 aloittaa selvitystyön ensihoidon järjestämisestä Pohjois-Pohjanmaalla vuodesta 2022 eteenpäin. Nykyiset sopimukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun ja vuodesta 2021 sovittaisiin erillisellä sopimuksella. Korpelaisen mukaan nyt on järkevää selvittää, millä edellytyksillä ensihoito voitaisiin toteuttaa PPSHP:n omana toimintana.

Selvityksen valmistumisen määräaika on asetettu maaliskuun 2020 loppuun. Päätöksiä on tarkoitus tehdä ennen vuoden 2020 kesää.

Kilpailut

Uusimmat