Kuva: LedFoil Finland Oy

Savuton Suomi 2030 -verkosto: Nuuskamainonta pois Oulun Kärppien hallista

27.08.2019 12:07 - Jussi Häkkilä

Savuton Suomi 2030 -verkosto vaatii, että Oulun Kärpät luopuu viipymättä nuuskakaupan mainostamisesta kotihallissaan.

Savuton Suomi 2030 -verkosto vaatii, että Oulun Kärpät luopuu viipymättä nuuskakaupan mainostamisesta kotihallissaan. Verkoston mukaan jääkiekkoseura vähättelee toiminnallaan nuuskan vaaroja ja karttaa vastuuta lapsista ja nuorista.

Liike myy nuuskaa Ruotsin puolella Haaparannassa. Lain puitteissa mainostaminen on mahdollista, mutta silti epäeettistä. Mainoksessa nuuska-sanan päällä on x-merkki ja teksti ”sensuroitu”. "Ruksilla ja tunnepitoisella sensuroitu-tekstillä kikkailu ei vastaa arvomaailmaa, jota Oulun Kärpät kotisivuillaan liputtaa", toteaa verkoston puheenjohtaja professori Kari Reijula. Savuton Suomi 2030 -verkosto ihmettelee tämän tyylistä markkinointia urheilussa. 

Nikotiini on myrkyllinen kemikaali, joka tutkimustiedon mukaan aiheuttaa merkittäviä haittoja elimistössä jo pieninä pitoisuuksina. Nuuska sisältää noin 30 syöpävaarallista ainetta sekä raskasmetalleja kuten arsenikkia, kromia ja nikkeliä. Nämä aineet imeytyvät suun limakalvon ja ruoansulatuskanavan kautta verenkiertoon, josta ne kulkeutuvat kaikkialle elimistöön.

Lue myös: Jesse Puljujärvi vuodeksi Oulun Kärppiin

Kilpailut

Uusimmat