Kuva: Arkkitehdit Kontukoski Oy

Ouluhallin peruskorjauksen ja laajennuksen urakkasopimus allekirjoitettu

20.06.2019 15:57 - Marja Ollakka

Tilapalvelut solmi Ouluhallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittele ja rakenna -kokonaisurakkasopimuksen Peab Oy:n kanssa 20.6.2019.

Ouluhallin peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelusta järjestettiin vuoden 2018 aikana arkkitehtikilpailu, jonka voittajaksi valittiin tamperelaisen Arkkitehdit Kontukosken ja rakennusliike Peab Oy:n laatima ehdotus Kiitäjä. Keväällä 2019 alkava peruskorjaus nostaa nykyisten tilojen teknistä ja toiminnallista tasoa, ja laajennusosan myötä urheilijat saavat käyttöönsä lähes 7000 neliötä lisää tilaa.

Uusi osa liittyy nykyiseen Ouluhalliin kaarevan aulan kautta. Aulaan sijoittuvat palvelupiste, wc-tilat sekä uusi ravintola. Aulaan avautuvassa liikuntasalissa on mahdollista järjestää kansallisen tason lentopallo-, koripallo- ja salibandy-otteluita. Katsomopaikkoja salin tulee 1500. Teleskooppikatsomoiden ollessa pois käytöstä tilaan voidaan järjestää useita pienempiä pelikenttiä eri palloilulajeille.

Voimistelijoiden, urheilijoiden ja koululaisliikunnan käyttöön rakennettavassa telinevoimistelusalissa voi harjoitella ympärivuotisesti. Parvikatsomo ja tilan koko mahdollistavat myös voimistelukilpailujen järjestämisen.

Nykyistä kuntosalia parannetaan ja sen lisäksi rakennetaan uutta kuntosalitilaa. Lisäksi urheilijoiden, kuntoilijoiden ja koululaisten käyttöön rakennetaan tanssisali, kamppailusali, 70 metriä pitkä juoksusuora sekä uusia pukuhuonetiloja.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 20 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuttaa Oulun Tilapalvelut -liikelaitos, arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Kontukoski Oy ja SR-kokonaisurakoitsija toimii Peab Oy. Peruskorjattu Ouluhalli ja sen uusi laajennusosa avataan urheilijoiden käyttöön alkuvuodesta 2021.

Kilpailut

Uusimmat