Vuolteen ennaltaehkäisevään Kunniakäsitykset -pilottiin valtionavustus

29.05.2019 08:47 - Marja Ollakka

Oikeusministeriö on myöntänyt Vuolle Setlementti ry:lle 18 000 euroa ennaltaehkäisevän väkivaltatyön Kunniakäsitykset – pilottihankkeeseen.

Hankkeen tavoitteena on avata keskustelua erilaisissa yhteisöissä ihmisoikeuksista ja kunniakäsitysten monimuotoisuudesta. Hanke tekee selvitystyötä ja tämän pohjalta pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää Oulun seudulle matalankynnyksen toimintamalli kunniaan liittyvien ristiriitojen, konfliktien ja väkivallan tekojen ehkäisemiseksi sekä auttamismalli sellaisille henkilöille, jotka ovat vaarassa joutua kunniaväkivallan uhreiksi tai ajautua kunniaväkivallan tekijöiksi.

Avustushakemuksissa suosittiin hankkeita, jotka tukivat kansallisen rikoksentorjuntaohjelman Turvallisesti yhdessä toteutusta. Avustus on tarkoitettu virittämään paikallisia rikoksentorjuntahankkeita sekä sitouttamaan paikallisia resursseja yhteistyöhön. Erityisesti haettiin hankkeita, joissa keskitytään asukkaiden osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksien parantamiseen rikosten ehkäisyssä

Oikeusministeriö myönsi avustusta kaiken kaikkiaan viidelle rikoksentorjuntahankkeelle yhteensä 70 000 euroa.

Lue myös: Asukaskysely Oulun kaupungin kaupallisista vetovoimatekijöistä ja pysäköinnistä

Kilpailut

Uusimmat