Kuva: Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi

Kouluja ja päiväkoteja palkittiin ympäristötyöstä - juhlavuoden Vihreä lippu -palkinnot Saloon, Jämsään ja Ouluun

28.05.2019 08:39 - Jussi Häkkilä

Koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelmaa hallinnoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinnon kolmelle Vuoden Vihreä lippu -toimijalle.

Koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelmaa hallinnoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinnon kolmelle Vuoden Vihreä lippu -toimijalle. Palkinnon korkeatasoisesta ja osallistavasta ympäristötyöstään saavat Armfeltin koulu Salosta, Länkipohjan koulu Jämsästä ja Pilke Kanttarellin päiväkoti Oulusta. Palkitut ovat toteuttaneet viime vuosina koko Suomen mittakaavassa esimerkillisintä Vihreä lippu -toimintaa. Esimerkiksi Oulussa Pilke Kanttarellin päiväkodissa ympäristökasvatuksen teemoja on käsitelty esimerkillisen syvällisesti ja monipuolisesti, mutta kuitenkin samalla lapsilähtöisesti ja lasten ikätason mukaisesti.
Yhteensä 14 koulua ja päiväkotia sai Vihreän lipun käyttöoikeuden tänä keväänä ensimmäistä kertaa tunnustuksena ansiokkaasta ympäristötyöstään. Uusia lippuja myönnettiin Espooseen, Eurajoelle, Kouvolaan, Liminkaan, Maalahdelle, Poriin, Pälkäneelle, Tampereelle ja Ouluun.
Näiden lisäksi 97 muuta koulua ja päiväkotia uusi tänä keväänä Vihreä lippu -ympäristösertifikaattinsa. Vihreä lippu -ohjelmassa on Suomessa yhteensä mukana noin 300 koulua ja päiväkotia. Ohjelma täyttää tänä vuonna Suomessa 20 vuotta. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa. Eco-Schools on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto, joka toimii 68:ssa maassa tavoittaen lähes 20 miljoonaa lasta ja nuorta. 

Lue myös: Vihreä lippu -tunnus 25:lle Oulun alueen päiväkodille, koululle, oppilaitokselle ja partiolippukunnalle

Kilpailut

Uusimmat