Kuva: Fotolia

Maija Perola Oulu Sinfonian intendentin virkaan

23.05.2019 10:19 - Joonas Hepola

Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtaja, kasvatustieteen maisteri Maija Perola on valittu Oulu Sinfonian uudeksi intendentiksi.

Maija Perola on työskennellyt Oulun musiikkijuhlasäätiössä toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien vastaten säätiön toiminnasta, mukaan lukien Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin, konserttisarjat ja yksittäiset suurtuotannot.

Valinnassa painottui Perolan erityisen hyvä kokemus vaativien kulttuurituotantojen suunnittelusta ja johtamisesta. Hänellä on myös vahva kokemus kulttuurin sidosryhmäsuhteiden ja yleisötyön rakentamisesta.

Perola aloittaa virassaan 1. elokuuta 2019.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa on ollut haettavana intendentin vakinainen virka. Loppuvaiheen haastatteluihin kutsuttiin Aino Kurki, Maija Perola ja Virpi Räisänen. Kaikki kolme suorittivat soveltuvuusarvioinnin. Hakijoista Kurki vetäytyi rekrytointiprosessista ennen toisen vaiheen haastattelua. Myös orkesterin henkilökunnalla oli mahdollisuus antaa lausunto hakijoista.

Intendentti vastaa erityisesti talous- ja henkilöstöjohtamisesta sekä konserttituotantojen suunnitteluprosessista yhdessä taiteellisten vastuuhenkilöiden kanssa. Intendentti vastaa keskeisistä orkesterin sidosryhmäsuhteista ja yleisötyön suunnittelusta yhdessä tiiminsä kanssa.  

Kilpailut

Uusimmat